Family Tree (Stamboom) Schenk-Bontenbal en aanverwante familie

Eigenaar Database:
Schenk Jan.J.G. (25-06-1943)
http://www.jjgschenk.nl

Het gezin Schenk-Bontenbal bestaat oorspronkelijk uit 4 personen, te weten Jan Schenk en Wies Schenk-Bontenbal en onze kinderen Yolanda en Raymond, helaas is Wies (57) op 4 april 2002 aan kanker (dikke darm) overleden. Yolanda en Raymond wonen op zichzelf met hun partner en kinderen, hieruit blijkt dus dat ik kleinkinderen heb, dat zijn Meike, Spencer, Sebastiaan, Miller, Kasper en Cooper. Mijn dochter woont in Monnickendam en mijn zoon in Roosendaal en hebben zo hun eigen bezigheden.  Bekijk hier mijn kwartierstaat en de parenteel van mijn Opa, Jan Schenk 18-04-1887.

? De Schenken komen uit de omgeving van Elburg. In het jaar 1782 werd uit een huwelijk van Franciscus Schenk en Elisabeth van den Berg een zoon geboren, zijn naam was Joseph. Hij groeide op in een onevenwichtige tijd. Zijn vaderland, het keizerrijk Oostenrijk werd voortdurend bedreigd door Frankrijk, waar de oorlogszuchtige Napoleon de scepter zwaaide. Hij werd opgeroepen voor militaire dienst en is vermoedelijk bij een veldslag gevangen genomen en werd later gedwongen bij de Franse marine dienst te nemen.  Omstreeks 1810 kwam Joseph Schenk (1782) gewond in ons land, bij één van de zeeslagen voor de Hollandse kust tegen de Engelsen had hij één van zijn benen verloren, voor herstel ging hij in een “lazaret” in Epe, alwaar hij kennis kreeg met een zekere Rijntje Creemer, haar vader Hendricus Creemer, was militair bij het bewakingscorps van het lazaret.

Vermoedelijk konden zij niet trouwen vanwege dat er geen papieren waren of omdat Joseph rooms-katholiek was.

Zo gebeurde het dan ook, er waren al 2 kinderen, voor ze getrouwd waren. In 1815 zijn ze getrouwd en werden de 2 buitenechtelijke kinderen erkend door Joseph. Doordat het een arme tijd was en er weinig te verdien was, ging hij zich in 1825 vestigen als schoenmaker/leerbewerker en ging hij met zijn gezin in Elburg wonen. Bekijkt u eventueel de parenteel van: Joseph Schenk.

 ?  De Bontenballen komen uit de omgeving Zevenhuizen (ZH). Omstreeks 1510 kwam Claes Michielsz Bontenbal ter wereld, volgens een akte zou hij, in 1544, elf morgen land in het Noordeinde te Zevenhuizen hebben gebruikt. In de International Genealogical Index van het Family History Deparment van de kerk van Jezus Christus van de Heiligen der laatste Dagen vond men, dat de achternaam van Claes en zijn vader – Michiel Janss – Den Bontenbal zou zijn geweest. Navraag in Salt Lake City bracht de onderzoekers in contact met een Amerikaanse dame van Nederlandse afkomst. Zij schreef, dat haar familie (De Haan, zijdelingse afstammelingen van Neeltje Bontenbal en Gerrit van Leeuwen) rond 1970 in Nederland door een beroepsgenealoog onderzoek had laten doen. Deze man had zelf in het Centraal Bureau voor Genealogie gezocht en op zijn beurt archiefmedewerkers van het Algemeen Rijksarchief en het Rotterdams Gemeentearchief ingeschakeld. De laatsten zouden bedoelde namen zijn tegengekomen. Zijn deze gegevens juist, dan zal de grootvader van deze Claes dus zijn geboren rond 1460. Het huwelijk en de echtgenote van Claes zijn niet gevonden.  Bekijkt u eventueel de parenteel van: Claes Michielsz.

Mocht u fouten tegen komen, aanvullingen of vragen hebben, middels E-mail kunt u contact opnemen, op uw reactie wordt zeker gereageerd, ook kunt MIJN GASTENBOEK invullen en/of bekijken.

Jan Schenk, Roosendaal (MAIL mij, door hierop te klikken)

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 30-12-2017

Webdesign: Janty

Met dank voor deze gegevens aan: Wijntje Schenk, P.J.Lestrade en T.Lestrade-Aarts

Gegenereerd met Aldfaer 4.0.5